MNN Recycling – experter på att städa dödsbo

Effektiv och prisvärd städning

Anlita oss för professionell städning av dödsbo

När en nära anhörig har avlidit och dödsboet är tömt kan städningen kännas överväldigande. MNN Recycling finns här för att underlätta för dig genom denna tid, så att du kan fokusera på att gå vidare. Vi erbjuder städning av dödsbon med högsta standard och säkerställer att fastigheten är i perfekt skick för nya ägare.

Våra städare använder miljövänliga rengöringsmedel och vi lämnar alltid kvalitetsgaranti på det arbete vi utför. Tveka inte att kontakta oss redan idag för hjälp med städningen när det verkligen behövs.

Vad våra kunder säger om oss

Lena Stoor
Lena Stoor
2024-06-26
Mycket trevliga. Snabb hjälp och bra utfört.
Sture & Eivor Bergman
Sture & Eivor Bergman
2024-06-24
Ypperlig cervic och trevliga personer !
Jan M
Jan M
2024-06-11
MMN Recycling är ett perfekt företag om du behöver hjälp med att rensa undan saker. Det behövde jag. Vänliga, flexibla och tillmötesgående!
Helen Nilsson
Helen Nilsson
2024-05-13
Från första mötet till dess att vårt hus var tömt och städat har det varit en fröjd att arbeta med Parsoa på MNN. Hans bemötande och sättet att arbeta och omsorg att hålla kontakt med mig, kollat upp att vi varit överens om hur och vad saker ska göras. Det har varit tryggt att få hjälp av MNN - kan verkligen rekommendera dom.
Lotta Ek
Lotta Ek
2024-03-18
Tack för snabb och supersmidig service!
Ann-Kathrin Oivanen (Anki)
Ann-Kathrin Oivanen (Anki)
2024-03-10
Ett stort tack till MNN Recycling AB för all hjälp med tömning av vårat förråd samt bortforsling av 250kg metallskrot mm.Vi är jättenöjda.och kan varmt rekommendera MNN Recycling.
Margit Kisch
Margit Kisch
2024-03-06
Fin och lyhörd service till ett bra pris. Lätta att komma i kontakt med och att boka tid. Jag kan varmt rekommendera Mnn Recycling.
Yngve Johansson
Yngve Johansson
2024-01-25
Trevligt bemötande. Jätte nöjd med arbetet Tömning och städning utfördes snabbt och till vår fulla belåtenhet.
Kontakta oss

Vi hjälper dig med städning av dödsbo

Städning av dödsbo innebär att vi städar ut den bostad som den avlidne personen har bott i. Detta boende ska städas ut, säljas eller återgå till hyresvärden för att nya hyresgäster ska kunna ta över boendet.

När boendet överlämnas ska det vara helt tömt på bohag, samt städat och rengjort så att ytskikt så att säga är nollställda när boendet ska överlämnas. Ansvaret för städning av ett dödsbo ligger hos delägarna. Vi kan utföra tömning och städning separat eller båda samtidigt. Men tjänster som rör dödsbon är inte avdragsgilla enligt RUT.

Vi avlastar när det känns tungt

Att avlasta i tunga och svåra tider är alltid viktigast för oss. Vi kan avlasta dig med allt det där som behöver göras när en anhörig har lämnat oss. Vi städar alltid grundligt och kan även hjälpa till med sanering om det skulle behövas
Att anlita oss på MNN Recycling för städning av dödsbo är enkelt och bekvämt. Istället för att själv ta hand om den tunga och känslomässigt påfrestande uppgiften kan du lämna över ansvaret till experter inom området. De har erfarenhet av liknande situationer och vet hur de ska hantera allt på ett professionellt sätt.

Städa dödsbo – viktigt att veta

Det är dödsboets delägare som ska bekosta tömning och städning av dödsboet. Om det handlar om sparsamma ekonomiska tillgångar så kan man ansöka om dödsboanmälan hos kommunen för ekonomisk hjälp. Men då är det obligatoriskt att dödsboet ska vara orört.

Tömning och städning av ett dödsbo kan man börja med när bouppteckningen är klar.

Hur en städning av ett dödsbo ser ut varierar ofta från fall till fall. Planerna för bostaden kan se olika ut – ska den renoveras, ska dödsboet säljas eller finns det några särskilda behov? Vi kan gemensamt gå igenom alla detaljer, behov och önskemål för att hitta bästa möjliga lösning.

Dödsbo Stockholm

Vi tar hänsyn till minnen och ägodelar

Att städa upp i en avliden persons hem eller boende är inte bara fysiskt krävande, utan kan även vara emotionellt utmanande. Därför är det viktigt att städa respektfullt och ta hänsyn till den avlidnes minne och personliga ägodelar.

Vi erbjuder en skräddarsydd städning där du kan välja vad som ska sparas och vad som ska rensas bort. På så sätt kan du vara säker på att allt sker med den respekt och omsorg som krävs i en sådan situation.

Med hjälp av professionell utrustning och erfaren personal kan vi utföra städningen av ett dödsbo effektivt och snabbt. Genom att anlita oss för städning av dödsbo kan du vara säker på att allt kommer tas omhand inom en rimlig tidsram.

Varför anlita en professionell städfirma?

Att städa dödsbo kan vara överväldigande för de efterlevande, både fysiskt och emotionellt. Ofta finns det mycket att gå igenom och sortera, samtidigt som sorgen är närvarande. Genom att anlita oss kan de efterlevande fokusera på sitt eget mående och låta experterna ta hand om det praktiska arbetet.

Städprocessen för ett dödsbo

En professionell städfirma kommer att ha en strukturerad process för att städa ett dödsbo. Denna process kan inkludera:

 • Sortering och borttagning av oanvändbara föremål
 • Rengöring av alla ytor, inklusive väggar, golv och tak
 • Sanering av eventuella förorenade ytor, såsom badrum och kök
 • Borttagning av eventuella farliga ämnen, såsom mögel eller asbest
 • Återställning av bostaden till sitt ursprungliga skick för försäljning eller uthyrning
Värdering av dödsbo
Dödsbo säljes

Viktiga saker att slutföra innan städning av dödsbo

 • Ta hand om hund och husdjur från dödsboet.
 • Betala räkningar för dödsboet.
 • Avsluta konton samt säga upp avtal och autogiron.
 • Töm kyl, frys, skafferi och sopor.
 • Adressändring för att eftersända post.
 • Samla ihop och spara viktiga papper.
 • Skapa bouppteckning.
 • Lämna in eventuella vapen hos polisen.
 • Lämna mediciner till apotek.
 • Ta hand om trädgården som gräsmatta eller skotta snö.
 • Ordna med eventuellt ägarbyte av bil eller ordna med fullmakt för att sälja bil.
 • Deklarera dödsbo hos skatteverket.
Städa dödsbo – Städning av dödsbo

Serviceinriktade medarbetare

Vi är ett team av glada och serviceinriktade medarbetare som brinner för det de gör.  Vi levererar service av högsta kvalitet från början till slut, samtidigt som vi har konkurrenskraftiga priser. 

Vi anpassar oss gärna efter dina behov, och vårt mål är att när vi är klara ska du känna att du har gjort både miljön och plånboken en tjänst. 

Genom att erbjuda hållbara tjänster, använda oss av miljövänliga produkter, minska på avfallet, arbetar vi mot en framtid där varje individ och företag tar ansvar för planeten vi delar.

Väljer du MNN Recycling för städning av dödsbo väljer du att vara en del av en större rörelse mot en mer hållbar värld. Vi är redo att hjälpa dig, att lyssna på dina behov och att tillsammans skapa en bättre framtid. Tillsammans kan vi göra skillnad.

Vid sidan av att tömma dödsbon erbjuder vi även tjänster som uppköpare av dödsbon samt bland annat bortforsling av såväl grovavfall som sekretessavfall