Vi hjälper dig att tömma ett dödsbo

Inventering – Bouppteckning – Städning

Professionell tömning av dödsbo

Det kan kännas tungt att ta hand om och att tömma ett dödsbo när du man har sorg. De flesta som har varit i denna situation känner igen sig, alla praktiska och administrativa uppgifter kan vara överväldigande. På MNN Recycling kan vi underlätta för dig genom hela processen. Hos oss får du hjälp med allt från att inventera och värdera till att tömma och städa efter ett dödsbo

Behöver du hjälp eller har du några funderingar om hur man ska hantera ett dödsbo? När ska det tömmas? Hur sker försäljningen?Välkommen att ringa oss på 010-202 23 55 eller mejla på info@mnnrecycling.se. Vi har lång erfarenhet av att tömma dödsbon.

Vad våra kunder säger om oss

Lena Stoor
Lena Stoor
2024-06-26
Mycket trevliga. Snabb hjälp och bra utfört.
Sture & Eivor Bergman
Sture & Eivor Bergman
2024-06-24
Ypperlig cervic och trevliga personer !
Jan M
Jan M
2024-06-11
MMN Recycling är ett perfekt företag om du behöver hjälp med att rensa undan saker. Det behövde jag. Vänliga, flexibla och tillmötesgående!
Helen Nilsson
Helen Nilsson
2024-05-13
Från första mötet till dess att vårt hus var tömt och städat har det varit en fröjd att arbeta med Parsoa på MNN. Hans bemötande och sättet att arbeta och omsorg att hålla kontakt med mig, kollat upp att vi varit överens om hur och vad saker ska göras. Det har varit tryggt att få hjälp av MNN - kan verkligen rekommendera dom.
Lotta Ek
Lotta Ek
2024-03-18
Tack för snabb och supersmidig service!
Ann-Kathrin Oivanen (Anki)
Ann-Kathrin Oivanen (Anki)
2024-03-10
Ett stort tack till MNN Recycling AB för all hjälp med tömning av vårat förråd samt bortforsling av 250kg metallskrot mm.Vi är jättenöjda.och kan varmt rekommendera MNN Recycling.
Margit Kisch
Margit Kisch
2024-03-06
Fin och lyhörd service till ett bra pris. Lätta att komma i kontakt med och att boka tid. Jag kan varmt rekommendera Mnn Recycling.
Yngve Johansson
Yngve Johansson
2024-01-25
Trevligt bemötande. Jätte nöjd med arbetet Tömning och städning utfördes snabbt och till vår fulla belåtenhet.
Kontakta oss

Effektiv tömning av dödsbo

Låt oss på MNN Recycling hjälpa dig med tömning av dödsbo. Vi hjälper dig med alla delar av tömningen så att du kan ägna dig åt andra saker. Oavsett vad du vill bli av så kan vi hjälpa dig. Vi värderar, monterar, tömmer det som ska till återvinning, tar hand om återbruk och saker som kan vara till nytta och glädje för någon annan. När vi har utfört tömningen så kommer våra städare och utför en komplett flyttstädning. 

  • Ring oss. Tillsammans går vi igenom vad du behöver hjälp med. 
  • Vi sköter allt. Vi tar hand om hela tömningen enligt överenskommelse.
  • Allt är inkluderat. Packning, lastning, bortforsling, sortering, återvinning, återbruk – allt ingår i priset när du anlitar oss för att tömma dödsbo i Stockholm.

Tömma dödsbo – så gör vi

Att tömma ett dödsbo är en komplex och känslomässigt krävande process. Därför är det viktigt att planera noggrant innan arbetet sätter igång. Det är först och främst viktigt att samla in all dokumentation som behövs. Testamenten, eventuella skulder och tillgångar är exempel på detta. Dessutom är det viktigt att ringa berörda myndigheter som behöver informeras om dödsfallet. En bra och tydlig planering gör att du kan undvika problem och förseningar senare.

När planeringen är klar är det dags att inventera och dokumentera alla tillgångar i dödsboet. Fastigheter, bankkonton, investeringar, skulder och personliga tillhörigheter ingår här. Det är viktigt att inventera noga för att fastställa dödsboets värde och kunna göra en korrekt fördelning av tillgångarna.

Värdering av tillgångar

En professionell värdering är nödvändig för att fastställa vad dödsboet är värt. Detta är särskilt viktigt när det handlar om fastigheter eller värdefulla som ska säljas eller fördelas mellan arvingarna, inte minst för att slippa konflikter och tvister.

Professionella värderare kan vara till hjälp vid fastställande av marknadsvärdet på fastigheter och andra tillgångar. Detta är avgörande för att säkerställa en rättvis och korrekt fördelning av tillgångarna.

När inventering och värdering är klar är det dags att besluta hur fördelningen av tillgångarna ska gå till. Ska föremål säljas, doneras eller behållas av arvingarna? Det är viktigt att följa lagliga och juridiska riktlinjer för fördelningen av tillgångarna.

Dödsbo Stockholm

Fastighetsöverlåtelse

Om dödsboet innefattar fastigheter måste man initiera en process för fastighetsöverlåtelse. Det är en komplicerad processen som kan innebära ägarändringar, överföring av bostadens innehav och hantering av försäljning eller överlåtelse av fastigheter.
Det är även viktigt att följa regler och lagar när det handlar om rättsliga och skattemässiga aspekter.

När alla tillgångar i dödsboet är fördelade och försäljning/överlåtelse är klar är det dags att städa och avsluta bostaden. Detta är en viktig del av processen – inte minst som en sista gest av respekt gentemot den avlidne.

Tömning av dödsbo – mer information

Alla tillgångar och skulder som tillhör ett dödsbo ägs av dödsboet. Som delägare i ett dödsbo är det mycket viktigt att följa de lagar som finns för att dödsboet ska kunna upplösas. Här berättar vi mer om hur detta fungerar.

När en person avlider omvandlas den bortgångnes tillgångar till ett dödsbo som är en egen juridisk person. I dödsboet kan det ingå exempelvis bostäder, tillgångar på olika bankkonton och eventuella lån. Dödsboet ägs och företräds av delägarna.

Delägare i ett dödsbo är arvingar till den avlidne, vilket oftast är närmast anhöriga och/eller universella testamentstagare om sådana finns.

Bouppteckning

En bouppteckning är ett dokument som innehåller den bortgångnes personuppgifter, tillgångar och skulder och även uppgifter som fanns på dagen för dödsfallet. Om man förenklar så ska bouppteckningen dessutom berätta vad dödsboet innehåller och vilka som är dödsboets delägare.

Om personen som har avlidit var gift ska bouppteckningen även innehålla information om den efterlevande makens tillgångar och skulder.

Värdering av dödsbo
Dödsbo säljes

Ingen får tömma dödsboet på eget bevåg

Rent formellt äger dödsboet samtliga tillgångar och skulder tills bouppteckningen är upprättad hos Skatteverket samt att arvskiftet har upprättats och genomförts.

Detta innebär att ingen på ett bevåg får tömma eller ta saker från den avlidnes hem innan dessa steg är genomförda.

Det finns ingen regel som säger att bouppteckningen måste vara färdig innan fördelning av saker i hemmet kan ske. Så länge delägarna i dödsboet är överens så kan de tömma bostaden eller fördela sakerna mellan sig. Men det är förbjudet att fördela dödsboet om delägarna inte är överens. Detta kan klassas som bedrägeri eller förskingring. Är du minsta osäker på vem eller vilka som är ägare av dödsboet så ska du vänta med att ta saker från dödsboet.

Dödsbo

Arvskifte

När bouppteckningen är inskickad och godkänd kan dödsboet avvecklas och arvskiftet genomföras. Arvskiftet är ett avtal mellan dödsbodelägarna om hur arvet ska fördelas. Om uppdelning av sakerna inte redan är gjord kan det ske i anslutning till när arvskiftet upprättas.

Välkommen att ringa oss på MNN Recycling – vi hjälper dig genom en svår tid genom att tömma dödsbo. Vi köper även upp bohag om behovet skulle finnas.